Tehnologija proizvodnje

 

Naši proizvodni pogoni prostiru se na 1500m2, na dve lokacije, podeljene u dve proizvodne jedinice: za primarnu i završnu proizvodnju.

Oprema Z.R “Bebisnovi” sastoji se od kondezacione kompjuterski vodene sušare kapaciteta 20m3. Primarna proizvodnja u svom pogonu ima više vrsta mašina za rarezivanje masiva i mašine za obradu MDF-a i iverice.

Pogon za finalnu proizvodnju koristi CNC mašine proizvedene u Italiji, mašine za obradu i oblikovanje Vajning Nemačka, kao i mašine za izradu i bušenje CNC mašinu Comec-Italija.

Bojenje se radi u komori sa najsavremenijom elektrostatikom proizvođača Samens Francuska.

Kao preduzeće odgovorno prema svojoj okolini, u proizvodnji koristimo isključivo materijal koji je stručno lice odobrilo za seču kao zrelu gradju, dok se otpadna piljevina prerađuje posebnom mašinom u pelete i koristi za zagrevanje radnog prostora.

Proizvodi su izrađeni od bukovog masiva, termički tretiranim sušenjem na 8-10% vlage. Proizvodi se boje isključivo poliuretanskim bojama specijalno proizvedenim za ZR ”Bebisnovi”, koje su atestirane na formaldehide i teške metale. Ispitivanje kvaliteta izvršio je Zavod za zaštitu zdravlja Beograd.

MDF kronospan koji se koristi za ploče koje se ugrađuju u proizvode ispitao je institut EPH u Drezdenu. Proizvode je atestirao Šumarski fakultet u Beogradu, sa visokom ocenom za kvalitet.